Officiella Texas Hold'Em regler

För att spela Texas Hold'em måste det finnas minst två personer att spela. Detta innebär att en person inte kan spela själv eller mot huset. Det finns ingen gräns för antalet människor som kan spela detta spel. Casinon runt om i världen har emellertid angett antal människor de tillåter för att spela Texas Hold'em. Vissa säger att åtta spelare kommer att räcka för att få en fantastisk spelupplevelse och för att hålla saker balanserade. Andra, å andra sidan, tycks tro att 10 spelare ger en bättre balans i spelet.

GränsernaKända fraserFlodenVad du ska använda när du spelar.En guide till Texas Hold'em och hur man matchar proffsen
Gränserna

Gränserna

En av anledningarna till att människor älskar Texas Hold'em är på grund av dess berömmelse och pengar. I filmer ser vi ofta människor vinna en pott värd miljoner, och i verkligheten är det möjligt. Det finns några sätt gränserna kan ställas in. Det första sättet är att sätta gränser för potten. Det betyder att någon inte kan satsa något mer än gränsen. Ett annat sätt är inga gränser för vadslagning. Denna version föredras av de som har mer pengar att satsa och som vill vinna mycket mer. En spelare kan till och med satsa alla sina marker i den här versionen.

Gränserna
Kända fraser

Kända fraser

Dessa ord är några av de mest kända orden som talas i Texas Hold'em.

  • Kontrollera Det här är när en spelare spelar ingenting. De kan inte kontrollera sin hand i första omgången utan att satsa.
  • Satsning Denna term avser en öppningsinsats för en omgång.
  • Samtal Detta inträffar när en spelare vill antingen matcha eller höja insatsen.
  • Vik när en spelare viker förlorar de den aktuella potten och kastar handen.
  • Höj En spelare kan höja mängden av den aktuella potten på detta sätt. Detta händer när en spelare är säker på sin hand.
  • Återhöjning Detta betyder att lyfta potten när någon annan har lyft i samma omgång.
Kända fraser
Floden

Floden

När du spelar Texas Hold'em får varje spelare två kort vända nedåt. Därefter delas fem kort i mitten uppåt. Dessa kort är för alla spelare på bordet, och de kallas community-kort. Dessa kort delas ut i tre steg som kallas floppen, svängen eller fjärde gatan, och slutligen floden eller femte gatan. Floden används för att avgöra vilken spelare på bordet som har den bästa vinnande handen. Termen rivered betyder att förlora potten, och flodråttan hänvisar till någon som försöker fånga upp eller göra sin hand genom floden.

Floden
Vad du ska använda när du spelar.

Vad du ska använda när du spelar.

Följande är nödvändig för att spela Texas Hold'em:

  • A Deck of Cards - Detta däck behöver inte vara snyggt. Det måste bara vara ett standarddäck med 52 kort. Jokare är inte tillåtna i spelet.
  • Människor. Minst två personer. Fler föredras för att göra det mer intressant.
  • Pengar eller motsvarande. Pokerchips fungerar bäst när du spelar poker. Chippen ska representera olika värden, t.ex. blå = 5 enheter och svart = 10 enheter.
  • Tabell. Ett stort bord är mycket viktigt. Det bör finnas tillräckligt med utrymme mellan spelarna för att undvika kikar.
Vad du ska använda när du spelar.
En guide till Texas Hold'em och hur man matchar proffsen

En guide till Texas Hold'em och hur man matchar proffsen

Detta är en fördelning för nybörjare och de som vill skärpa sina Texas Hold'em-färdigheter. Följ dessa regler, så kommer du att vara ett steg närmare vinsten.

En guide till Texas Hold'em och hur man matchar proffsen