Allt om lutning i Texas Hold'em

Nyheter

2021-11-17

Tilt är en av de mest kostsamma blunders som Texas Hold'em pokerälskare gör vid bordet, även om det sällan diskuteras.

Allt om lutning i Texas Hold'em

Du kan lära dig att upptäcka det i ditt eget spel, såväl som i din motståndares. Så snart du märker att det börjar kan du vidta omedelbara åtgärder för att undvika att förlora pengar.

Även om du inte vet hur du lutar för att generera pengar kan du lära dig. Tilt kan användas mot en annan spelare när du har märkt deras benägenhet till det.

Du kan också upptäcka hur lutning påverkar dina beslut, hur du avvärjer det och till och med hur du kan dra nytta av det längs linjen.

Identifiera det i ditt spel

Det första steget i att ta itu med en lutning är att identifiera den i ditt eget spel. Lutning kan uppstå omedelbart, men många spelare ser det bygga över tid.

Kortsiktig volatilitet eller otur vid bordet utlöser nästan alltid lutning.

Tre gånger har du missat din spolning, kanske, eller kanske har din motståndare slagit sina två-out-dragningar, eller kanske har den berusade vidrigheten vid bordet gått för långt och du börjar drömma om att slå ett slag mot hans ansikte.

Tänk på sista gången du blev arg när du spelade Hold'em. Vad var dina tankar då? Hur var känslan?

Det är troligtvis så du kommer att känna när ditt spel börjar luta.

Att känna igen händelser som strider mot ditt rationella pokerspel och snabbt känna igen ilska eller irritation som kan leda till dåligt beslutsfattande kan peka på en lutning.

Undvika en lutning i Texas Hold'em

Det bästa sättet att undvika lutning i ditt spel är genom förstå möjligheterna och oddsen och hur de matematiska begreppen av Texas Holdem arbete.

Du måste förstå de övergripande oddsen för att vissa saker händer så att du inte blir lika upprörd när saker inte går din väg. Att förstå sannolikheterna och oddsen och hur Texas Hold'ems matematiska idéer fungerar hjälper dig att hålla dig borta från tilt i ditt spel och maximera dina vinster.

Känner igen din motståndares lutning

Spelare som går på en lutning är enkla att upptäcka när de spelar live Texas Hold'em på ett fysiskt casino eller en pokeranläggning.

Denna person kan börja bete sig konstigt, uppvisa irrationella utbrott eller börja spela varje hand hyperaggressivt. Spelare som lutar kan skaka okontrollerat när de är upprörda. De vägrar å andra sidan att sluta spela.

De kommer att fortsätta att göra dåliga bedömningar, men de är fasta på att lägga sin vilja på korten.

Oavsett hur irriterad en spelare blir eller hur mycket de tror att de kan ändra korten med mental kraft, kommer de alltid att förlora pengar genom att luta en hand och fatta ett dåligt beslut när de spelar spelet.

När du spelar Texas Holdem online, det är svårare att upptäcka när en motståndare är spänd, men det är inte omöjligt.

Topp 3 Texas Hold'em -tips för WSOP
2021-12-01