Texas Holdem vs Omaha Poker: Vad är skillnaden?

Nyheter

2021-11-10

De mest populära pokervarianterna är Texas Holdem och Omaha. Dessa två kortspel är medlemmar i samma familj av kortspel som kallas poker.

Texas Holdem vs Omaha Poker: Vad är skillnaden?

Båda spelen är lika underhållande, spännande och roliga att spela. De är också jämförbara på det sättet. Ett av spelen är mer actionfyllt, medan det andra är mer passivt. Eftersom online casino Texas Holdem och Omaha är väldigt lika, det finns några stora skillnader mellan de två.

Nedan finns skillnaderna mellan Texas Hold'em och Omaha Poker:

  • Använda den mängd och frekvens som fickkort används med

Den viktigaste skillnaden mellan båda är mängden "hål" (fickkort) som varje spelare får. I början av spelet i båda fallen får varje spelare en hand med fickkort, som delas ut mot dem.

  • En spelare får två fickkort i Texas Hold'em och fyra fickkort i Omaha Poker.

Spelaren kan använda antingen ett eller båda av sina fickkort i Texas Holdem, medan han i Omaha Poker måste använda exakt två av de fyra fickkort som han fått för att sätta ihop en pokerhand bestående av hans två fickkort och tre gemensamma kort .

Baserat på The Playing Strategy

Efter att korten delats ut måste spelarna kontrollera sina händer för att se om de har ett spelbart innan en satsningsrunda börjar. Alla i spelet har tre alternativ: de kan antingen ringa blinda, höja den eller vika handen om de tror att den är svag.

"Floppen" sker efter den första satsningsomgången, och dealern delar ut tre gemensamma kort med framsidan uppåt. En annan satsningsrunda följer fördelningen av korten, och "turn" -kortet delas sedan ut.

"River" satsningsrundan följer, där dealern delar ut det sista community-kortet med framsidan upp. Alla deltagare kan skapa en pokerhand med 3 av de 5 gemensamma korten. Nu kommer den sista spelomgången, och spelaren vinner potten med den bästa femkortshanden.

Baserat på jämförande handstyrka

I de två spelen varierar mängden fickkort, vilket påverkar spelstrategin. Eftersom varje spelare får två extra kort i sina händer, betonar Omaha Poker "tre-i-ett-slag", "raka", "spolningar" och "fulla hus" mer än andra typer av poker. Som ett resultat, i Omaha Poker, vinner ett "par" sällan en hand. Å andra sidan belönar Texas Holdem spelare som har ett "par" eller ett "två par" i sina händer.

Baserat på Bluffing and Drawing

I Omaha är det svårare att bluffa motståndaren eftersom massiva vinnande kort förekommer oftare. Det är dock inte omöjligt. Omaha Pokerspelare är mycket mindre benägna än Texas Holdem -spelare att "vika" eftersom de får många fler möjligheter att slå sin hand i Omaha Poker. Eftersom det finns så många sätt att slutföra en hand i Omaha, kallas det ofta som ett ritspel.

Baserat på större krukor

Flera varianter och kombinationer håller spelarna intresserade av Omaha, vilket ger större krukor eftersom varje spelare börjar spelet med fyra fickkort.

Topp 3 Texas Hold'em -tips för WSOP
2021-12-01